MÜDÜRLÜĞÜMÜZE PLANLANAN 22.DÖNEM POMEM ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE
  06 Ağustos 2018

KARAMAN POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

PLANLANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR!

1) Adayların geçici kayıt için 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat:17:00’ ye kadar Müdürlüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir.

2) Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren intibak eğitimi başlayacaktır. Ayrıca geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren adaylar okulumuzda yatılı olarak kalacaklardır.

I- KAYIT SIRASINDA ADAY ÖĞRENCİLERİN YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR

1- Mezun olduğu üniversiteye ait diplomasının aslı ve 3 adet fotokopisi, diploması düzenlenmemiş olanların ise geçici mezuniyet belgesi ve 3 adet fotokopisi (Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı üniversite /enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini gösterir onaylı belgelerini) getireceklerdir.

2- Askerlik hizmetini yapmış adaylar TERHİS BELGESİ, 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlar ise askerlik durum belgesinin (TECİL, HİZMET DURUM BELGESİ, MUAF BELGESİ)  asıllarını ve Üçer adet fotokopilerini getireceklerdir. Askerlik sırasında ya da sivil hayatta geçirilen ameliyata ilişkin raporların, askerliğe elverişli olmadığına dair; aldıysa hava değişimine dair tüm raporların getirilmesi gerekmektedir.

3-Askerlik hizmetini yapmamış olanlar GÜNCEL Askerlik Durum Belgelerini getireceklerdir.

4- Ortaokul ve lisede hazırlık sınıfını okuyanlar, liseyi 4 yıl okuyanlar (teknik lise, öğretmen lisesi) diplomasında 4 yıl, 1+3 yıl, 3+1 yıl, hazırlık+ 3 yıl ibaresi olanlar varsa diploma aslını veya onaylı örneğini, yoksa mezun olduğu okuldan alınacak imzalı ve mühürlü ayrı bir belgeyi birer adet fotokopileri ile birlikte getirilecektir. (liseyi 2009 ve sonrasında bitiren adayların diploma veya hazırlık belgesi getirmelerine gerek yoktur)

5- Nüfus Cüzdanının aslı görülmek kaydı ile 3 adet fotokopisi,

6- Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için ilgili mahkeme kararı ve fotokopisi,

7- Kendisinde veya eşinde ad – soyad değişikliği yaptıran varsa mahkeme kararı (aslı veya onaylı sureti) ve fotokopisi,

8- Son altı ay içinde çekilmiş 10 (on) adet fotoğraf (fotoğrafta sakal ve bıyık kesinlikle olmayacaktır.)

9- Evli ise; evlilik cüzdanının ilk 4 (dört) sayfasının 2 adet fotokopisi, ve ASLI

10- Kan Grubu Kartı (Ehliyet ve ya Nüfus cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli)

11- E- Devlet şifresi alarak aktif hale getireceklerdir.

12-Tüm adaylar Adli Sicil Kaydı(son 6 ay içinde alınmış-E-Devlet Sisteminden) ve Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet Sisteminden veya Nüfus Müdürlüklerinden) getireceklerdir.

13- Evli olan adaylar eşleri için Ek-1 olarak sunulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu  buraya tıklayarak veya sayfanın aşağısında bulunan Url adresinden temin ettikten sonra eksiksiz bir şekilde bilgisayar ortamında(kesinlikle elle doldurulmayacak,) 2 suret düzenleyecek, belgeleri eşine imzalattırdıktan sonra, eşine ait bir adet ikametgah belgesi ile bir adet fotoğraf getireceklerdir. Ayrıca hem kendilerine hem de eşlerine ait birer adet Adli Sicil Kaydı(son 6 ay içinde alınmış-E-Devlet Sisteminden) ve Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet Sisteminden veya Nüfus Müdürlüklerinden) getireceklerdir. (Öğrenci adayları için Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu okulda doldurulacaktır.)

NOT: İstenen belgelerin asıllarını ve fotokopilerini getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır.

II- ADAYLARIN İNTİBAK EĞİTİMİ İÇİN YANINDA GETİRECEĞİ MALZEMELER

1- Adayların yanlarında yeteri kadar mevsim şartlarına uygun sivil kıyafet getirmeleri(koyu renk kumaş pantolon ve açık renk gömlek) uygun olacaktır.(Takım elbise getirilmesine gerek yoktur.)

2- Spor Ayakkabısı ve Eşofman Takımı(koyu renk)

3- Terlik

4- Pijama Takımı, iç çamaşırı

5- El ve Banyo Havlusu

6- Kişisel Bakım Malzemesi ( Tıraş Malzemesi, Şampuan vb.)

III- POMEM’ de KULLANIMI YASAK OLAN, GETİRİLMEYECEK ve EMANET ALINMAYACAK MALZEMELER

1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar dışındaki cep telefonları getirilecektir),  dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

2- Her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi

3-  Her türlü yiyecek ve içecek malzemesi

4- Dr. raporu ve reçetesi bulunmayan bitkisel veya tıbbi ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme

5- Her türlü kesici ve delici aletler (açık jilet vb. getirilmeyecek)

6- Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

7-  Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

Karaman dışından gelecek olan öğrencilerimiz Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminalinden Belediyeye ait terminalden her saat başı hareket eden (6) numaralı otobüsleri kullanarak okulumuzun önünde bulunan durakta inebilirler.

*******Öğrenci adaylarımızın internet sayfamızı ve Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr adresini sık sık takip etmeleri gerekmektedir.**********

Ek-1 Güvenlik Tahkikat Formu