28. Dönem Polis Adayı Öğrencilerimizin Dikkatine
  01 Temmuz 2022

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE 28.DÖNEM POMEM ÖĞRENCİSİ OLARAK

KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

Müdürlüğümüze planlaması yapılan adayların 18.07.2022 Pazartesi günü saat: 14.00 ile 17.00 saatleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmak üzere hazır bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihte kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır.

A. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA BULUNDURACAĞI MALZEMELER

Kişisel Eşyalar (Bakım ve Temizlik):

1. POMEM’e gelirken erkek adayların saç, sakal, bıyık tıraşlarını olmuş olarak okulumuza gelmesi gerekmektedir.

2. Aday öğrenciler yanlarında temizlik-tıraş malzemeleri, el sabunu, şampuan, terlik, tırnak çakısı, elbise askısı, yeteri kadar iç çamaşırı ve yatılı okul için gereken diğer eşyalarını getirmelidirler.

3. Adaylar, kayıt kabul esnasında doldurulacak formlar için yanlarında, yeteri kadar mavi tükenmez kalem bulunduracaklardır.

4- Adayların yanlarında yeteri kadar mevsim şartlarına uygun sivil kıyafet getirmeleri(siyah-lacivert renk kumaş pantolon ve açık renk gömlek) uygun olacaktır.

5- Günlük kullanımda giyilecek elbiselerin en az 3 hafta kullanılabilecek şekilde getirilmesi ve 3 hafta ihtiyaç duyulabilecek diğer malzemeler (tıraş malzemesi ve kendileri için elzem olacak malzemeler vb.) gerekmektedir.

Sivil Kıyafet:

1. Mevsim şartlarına uygun siyah içlik ve yeteri kadar siyah çorap ile geleceklerdir. Okul dışına çıkışlar sivil kıyafet ile yapıldığından yanınızda yeterince sivil kıyafet bulundurmanız gerekmektedir.

Spor Malzemesi:

Adaylar bir takım koyu renkli eşofman ve spor ayakkabısı (koyu renk) getireceklerdir.

Yatakhane Kıyafeti:

Adaylar, pijama, havlu, banyo havlusu veya bornoz, içeri terliği vb. eşyaları getirecektir. Çarşaf ve nevresim takımı Müdürlüğümüz tarafından dağıtılacaktır.

B. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA GETİRMEYECEĞİ MALZEMELER:

1. Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü akıllı cep telefon ve saat (Belirtilen özeliklerin dışında cep telefonu getirilebilir.), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.
  2. Adayların, her türlü oyun aleti ve malzemesini getirmeleri yasaktır.
  3. Aday ve yakınları tarafından getirilen yada gönderilen her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin getirilmesi yasaktır. Adaylar çarşı izinleri dönüşlerinde de okula yiyecek içecek sokamazlar.
  4. Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme ve bitkisel ilaçların getirilmesi yasaktır.
  5. Ustura, açık jilet ile her türlü kesici ve delici aletlerin getirilmesi yasaktır.
  6. Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.
  7. Her türlü siyasi ve ideolojik yayın ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

C. KAYIT DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR VE SIRALAMASI

1. POMEM Giriş Yönetmeliğinin kesin kayıt/kabul başlıklı 22.maddesinin 3’üncü fıkrası gereği düzenlenmesi gereken yüklenme senedinin Kefalet Bölümünün müteselsil kefilin taahhütte bulunacağı tutar Polis Akademisi Başkanlığınca bildirilecektir. (Konu hakkında 28.Dönem POMEM adaylarının ikinci bir duyuruyu Polis Akademisi Başkanlığı ve Karaman POMEM internet sayfası duyuru kısmından takip etmeleri gerekmektedir.)
  2. Mezun olduğu üniversiteye ait diplomanın aslı ve 2 (iki) adet fotokopisi (diplomasını kaybedenler için öğrenim durum belgesi)
  3. Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptıkları üniversite/enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisansa devam ettiklerini gösterir öğrenci belgelerini getireceklerdir.
  4. Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı) ve 1 adet fotokopisi
  5. 6 Adet biyometrik fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olması, fotoğrafta sakal ve bıyık olmaması)
  6. 1 Adet Yerleşim Yeri Belgesi (ikametgâh belgesi),
  7. 1 Adet Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (barkodlu e-devlet çıktısı)
  8. 1 Adet Adli Sicil Kayıt Belgesi (barkodlu e-devlet çıktısı)
  9. Askerliğini yapanlar için Terhis Belgesi ve 2 Adet fotokopisi, askerliğini yapmayanlar için Askerlik Durum Belgesi (e-devlet çıktısı kabul edilmektedir.)
  10. Varsa askerlik süresinde alınan Hava Değişimi Raporu Aslı
  11.  Kan Grubu Kartı (Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesinde yazıyorsa kan grubu kartı getirmeyebilirler.)
  12. Yaş düzeltmesi yaptıran adayların ilgili mahkeme kararını getirmeleri gerekmektedir.
  13. Hakkında sonuçlanmış veya devam eden davası bulunanlar ilgili mahkemeden evraklarının onaylı suretini getirmeleri gerekmektedir.

EVLİ OLAN ADAYLARIN EŞLERİYLE İLGİLİ GETİRECEĞİ BELGELER

1. Evlilik cüzdanının aslı ve evlilik cüzdanının ilk dört sayfasının fotokopisi (1 Adet)
  2. Eşinin nüfus cüzdanı fotokopisi (1 Adet)

Karaman dışından gelecek olan öğrencilerimiz Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Belediyeye ait terminalden her saat başı hareket eden (6) numaralı otobüsleri kullanarak okulumuzun önünde bulunan durakta inebilirler.

*******Öğrenci adaylarımızın internet sayfamızı ve Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr adresini sık sık takip etmeleri gerekmektedir.**********

Ayrıntılı Bilgi için 0 338 202 02 00 Dahili: 3040-3030